Altijd een verrassing!

Wat wij het allerleukste vinden bij C’est la Vie Ceramics, is het moment dat de oven opengaat na een bakproces. Weet je waarom? Omdat deze dan vol verrassingen zit!

Als je keramiek gaat beschilderen start je altijd met een geheel wit item. Je kunt er dan van alles van gaan maken, geheel naar eigen stijl en smaak. Hou je van zachte of juist van sprekende kleuren, donkere of lichte tinten? Dankzij de ruim 40 kleuren glazuur die wij hebben kan je de mooiste kleurcombinatie s maken. Zodra je dan hebt bedacht wat je op het keramiek wilt gaan zetten doop je je kwast in het glazuur ( of je stempel of je sponsje) en begin je kleur te geven aan jouw product. Maar dan gebeurt er iets….het glazuur op het keramiek droogt snel op maar klopt dat wel? Is dit nou de kleur die jij wilt? Het ziet er zo licht uit…. Zelfs het diep zwarte glazuur lijkt grijs? Blijft dat nou zo in die pasteltinten?

Wij kunnen jullie gerust stellen hoor, want tijdens de workshop liggen er voorbeeld tegeltjes met hoe de kleur er op dat moment uit ziet en hoe het uit er na het afbakken uit komt te zien. Tijdens het schilderen komen de kleuren nog niet optimaal tot hun recht. Om de heldere en glanzende kleuren te krijgen ( en om het product te verstevigen en gebruiksklaar te maken) bakken wij na het beschilderen alle producten voor jullie af in onze keramiek oven. Daarin, als de deksel dicht is, gebeurt het. Tijdens het bakproces begint het glazuur te smelten en komen de kleuren tot leven. En bij het afkoelen blijft er dan een prachtige glanzende laag overheen zitten.

En daarom vinden wij het openmaken van de oven na het bakproces zo ontzettend leuk! Omdat wat wij erin stopten er opeens anders uit komt. Glanzend en nog mooier dan je denkt! En omdat er meerdere lagen in de oven zijn waar producten onder staan is het na iedere laag weer een verrassing wat er onder zit. Net of we cadeautjes uitpakken!

Nadat wij alles op de foto hebben gezet, komt het keramiek weer bij jou. En dan is de verrassing voor jou! Want hoe ziet het eindresultaat er uit? Het is net of jij ook een cadeautje krijgt!

Wij zijn er benieuwd naar hoe jouw verrassing er straks uit komt te zien! Zien we je snel bij een workshop?

Tot dan!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment