Onze Huisregels

 

Van harte welkom in onze ruime keramiek studio aan de Parkweg 9 in Den Haag voor een gezellige en vooral creatieve workshop keramiek beschilderen.

De duur van de workshop is gemiddeld 2,5 – 3 uur

De starttijd van de workshop wordt altijd vooraf afgesproken. Mocht je onverhoopt later aankomen dan de afgesproken starttijd dan kan dat helaas ten koste gaan van de duur van de workshop, vooral als er op een later tijdstip nog andere reserveringen staan of dat we gaan sluiten. De persoon die de reservering voor een workshop heeft gedaan is vanaf dat moment ook de contactpersoon en is tevens verantwoordelijk voor het aan- of afmelden van deelnemers van de workshop en de communicatie naar de rest van de groep m.b.t. onze locatie en aanvangstijd en voor het ophalen van het keramiek.

Ook zal de betaling van de workshop via die persoon geregeld worden, mits een workshop op rekening zal worden betaald. De betaling van de workshop kan op de dag zelf d.m.v. een betaalverzoek naar de contactpersoon, cash, via pin of op rekening. Bij workshops die op rekening betaald worden willen wij vooraf alle benodigde gegevens hiervoor per mail ontvangen.

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat er iemand onverwacht toch niet mee kan doen met het keramiek beschilderen. Mochten er afmeldingen zijn dan kunnen deze kosteloos tot één dag van tevoren doorgegeven worden. Mochten er op de dag zelf minder deelnemers komen dan dat er vooraf doorgegeven zijn dan zijn wij genoodzaakt de minimale kosten van de workshop per afwezige persoon in rekening brengen ( €20,-) Er mag dan eventueel wel een item twv dat bedrag beschilderd worden.

Het is op doordeweekse dagen ook mogelijk om voor groepen vanaf 15 personen de workshop op een eigen geboekte locatie te komen verzorgen. Wij komen dan met het vooraf besproken keramiek naar jullie toe.

Indien je een reservering hebt staan op locatie met een huur en/of in combinatie met een lunch, borrel of high tea arrangement dan mag je tot uiterlijk 3 dagen van tevoren het aantal deelnemers aanpassen. Mocht er toch iemand niet kunnen op de dag zelf dan worden de kosten voor de huur en het arrangement 100% doorberekend.

Mocht door omstandigheden de workshop vanuit onze kant niet kan doorgaan, zullen wij er alles aan doen om een ervaren vervanger te vinden die de workshop kan begeleiden zodat de workshop gewoon door kan gaan. Als dat echt niet gaat lukken dan bespreken we z.s.m. een andere datum.

 

Over het keramiek

Houd er rekening mee dat alles handwerk is en klei een natuur product is en dat er in het hele schilder, glazuur en afbakproces helaas wel eens iets mis kan gaan.

Het ongeglazuurde keramiek kan qua kleur iets afwijken en na het beschilderen en afbakken kan er daar waar geen kleur overheen geschilderd is mogelijk kleurverschil te zien zijn. Hier hebben wij geen invloed op, dat is de natuurlijke werking van het keramiek.

Tijdens het afbakken zet keramiek uit en krimpt het weer in bij het afkoelen. Hierdoor is het soms mogelijk dat er glazuur wegtrekt of er schade ontstaat. Wij zullen dit altijd laten weten en daar waar mogelijk de schade proberen te herstellen. Een breuk is helaas niet te herstellen maar glazuurschade vaak nog wel.

Mocht het keramiek dermate beschadigen tijdens het afbakproces zodat het niet meer te gebruiken is dan ontvang je van ons een tegoedbon om iets nieuws te komen maken.

Wij proberen al het keramiek binnen 4 weken afgebakken te hebben. Dit laten wij daarna dan z.s.m. aan de contactpersoon weten. Op dat moment spreken we dan gelijk af wanneer het keramiek opgehaald kan worden.